CURSOS DE FORMACIÓ

Presentació de llibres de poesia 
Dissabte, 6 d’abril de 2019
dins la 6ª trobada pedagògica del Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya, sota el títol: “La poesia envers l’escola: mirades i experiències”. Departament d’Educació.

Presentació de llibres de poesia, a càrrec de Dani Espresate (Servei de Suports i Recursos Lingüístics).

Bibliografia utilitzada per fer la presentació de llibres de poesia.

Criteris de valoració de poesia , de Gemma Lluch.

Com no llegir un poema, de Mar Benegas.

+ info i inscripció


Taller de poesia al BES ANUL·LAT!
Dimecres, 20 de febrer de 2019
de 18 a 21 h

La poesia està present a la vida quotidiana de totes les persones. Pot ser dins una tassa de cafè o sobrevolant la ciutat dins un Boeing, a la nevera o en un instant. Pot ser a la olor del parvulari o a l’últim tiquet de l’FNAC. Inclús si fulleges el diari o amb els amics en un bar. Sota el coixí o a les estrelles, però als prestatges hi ha meravelles per remenar.

Adonar-nos d’on podem trobar la poesia és essencial per jugar amb ella i ens pot donar moltes possibilitats. Haurem de remenar bones prestatgeries i buscar dins nostre per poder transmetre poesia als infants.

Si la poesia està present en el nostre dia a dia fem-la entrar a l’escola.

Preu: 30€

+ info i inscripció

 


La veu del vers – Dins la Jornada de literatura i educació “llegim, sentim, fem poesia a l’aula” de  Rosa Sensat. ANUL·LAT!

Dissabte, 16 de febrer de 2019
1:30h de durada

Es donaran eines sobre com recitar poesia per poder oferir un bon modelatge i establirem quines són les pautes que cal donar a l’alumnat. Veurem i sentirem exemples de poemes recitats per infants, joves i poetes i reflexionarem sobre el nostre paper com a docents.

Amb aquest taller, sobretot, es pretén que cada docent trobi la seva manera de recitar, aportant la seva pròpia veu al vers per tal de poder acostar la poesia als infants i joves.

Es demana a les persones participants del taller que, de manera voluntària, portin un poema que els agradi, que els commogui, que els faci gràcia o que, simplement, vulguin compartir amb la resta.

+ info i inscripció

 


La poesia en el dia a dia de l’escola – Tastets d’hivern a Rosa Sensat
Ref. 231912 ANUL·LAT!

Dissabte, 2 de febrer de 2019
de 9 a 14 h

La poesia com a aspecte advers, divers o transversal? Quina és la importància de la poesia? Reflexionarem sobre les característiques de la poesia segons les edats dels destinataris, els criteris de selecció, donarem quatre pinzellades sobre com recitar poemes i es mostraran algunes bones pràctiques. La finalitat: apropar la poesia als infants.

Preu: 38 € soci/sòcia , 50 € no socis/sòcies i 50 € subscriptor/a

+ info i inscripció