SOBRE MI

dani

Dani Espresate Romero. Vaig néixer el 1985 a Barcelona. Recordo amb tendresa com el meu avi aprofitava qualsevol ocasió per regalar-me un llibre. Em vaig començar a interessar cada cop més per la lectura i, amb el temps, vaig començar a escriure poesia. Recordo escriure el meu primer poema als nou anys, un diumenge al vespre durant un vol Madrid-Barcelona.

Sóc mestre de primària a l’escola pública i estic convençut de la importància d’apropar la poesia als infants. La poesia com a manera de veure el món i d’habitar-lo, com a espai d’expressió, com a instant d’escolta.

La poesia és un univers que s’expandeix i que, en el seu infinit, tothom hi té cabuda. A alguns infants i joves cal dur-los a la nau, d’altres ja volten per l’espai o exploren les estrelles. El que és segur és que cal guiar-los per bones rutes i recórrer els camins de la formació del professorat, les bones editorials, les llibreries especialitzades, les biblioteques escolars, les biblioteques públiques… Només així podran anar més lluny, només així podran versar aquest món i rehabitar-lo.

Mestre de primària a l’escola pública, vaig fer el Màster de Biblioteca Escolar i Promoció de la Lectura. Treballo al programa Biblioteca Escolar “puntedu” al Departament d’Educació i tutoritzo els cursos de formació de Biblioteca escolar i gust per llegir i Biblioteca escolar i aprenentatge de la lectura. Sóc membre i formo part de la Junta Rectora de l’Associació de Mestres Rosa Sensat. A més he realitzat diferents cursos de formació per a docents.

He coordinat el Seminari de Biblioteques Escolars de Nou Barris (2015-2018), he format part del Grup de treball de Biblioteques escolars del COBDC (2018-2019) i he participat en la creació d’un projecte de Poesia Audiovisual: Beu Poesia. Actualment estic cursant el tercer curs de l’itinerari de Poesia a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès i he realitzat l’itinerari del curs “Los niños se comen la luna” a El Sitio de las Palabras, amb Mar Benegas.

Tinc algunes publicacions i col·laboro al programa de ràdio El Gripau Blau d’Ara Va De Bo, que ha obtingut Menció de Qualitat en els 20ns Premis Ràdio Associació. Pots llegir-ne més aquí

Dani espresate romero