SOBRE MI

Em dic Dani Espresate Romero i vaig néixer l’any 1985 a Barcelona. Recordo amb tendresa com el meu avi aprofitava qualsevol ocasió per regalar-me un llibre. Vaig començar a interessar-me cada cop més per la lectura i, amb el temps, vaig començar a escriure poesia. Recordo escriure el primer poema als nou anys, un diumenge al vespre durant un vol Madrid-Barcelona.

Estic convençut de la importància d’apropar la poesia als infants. La poesia com a manera de veure el món i d’habitar-lo, com a espai d’expressió, com a instant d’escolta.

La poesia és un univers que s’expandeix i que, en el seu infinit, tothom hi té cabuda. A alguns infants i joves cal dur-los a la nau, d’altres ja volten per l’espai o exploren les estrelles. El que és segur és que cal guiar-los per bones rutes i recórrer els camins de la formació del professorat, les bones editorials, les llibreries especialitzades, les biblioteques escolars, les biblioteques públiques… Només així podran anar més lluny, només així podran versar aquest món i rehabitar-lo.

* *

Mestre de primària a l’escola pública, psicopedagog i Màster de Biblioteca Escolar i Promoció de la Lectura. Formador de docents en diferents cursos i coordinador del Grup de Treball TransVersant la poesia de l’Associació de Mestres Rosa Sensat. Responsable de la biblioteca escolar de l’escola Àgora de Barcelona.

Traductor d’algunes publicacions i col·laborador de NarratiBes per compartir-nos (secció de poesia) i del programa de ràdio El Gripau Blau d’Ara Va De Bo, que ha obtingut Menció de Qualitat en els 20ns Premis Ràdio Associació. Pots llegir-ne més aquí.

Tècnic del programa Biblioteca Escolar “puntedu” del Departament d’Educació (2018-2020), coordinador del Seminari de Biblioteques Escolars de Nou Barris (2015-2018), membre del Grup de treball de Biblioteques escolars del COBDC (2018-2019), membre de la Junta Rectora de l’Associació de Mestres Rosa Sensat (2019-2020), creador del canal Versos teclejats i del projecte de Poesia Audiovisual: Beu Poesia. Alumne de l’itinerari de Poesia a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès (2017- ) i de l’itinerari del curs “Los niños se comen la luna” a El Sitio de las Palabras, amb Mar Benegas (2018- ).