PUBLICACIONS

HOLA, MATÍ

Captura de pantalla 2019-09-22 a las 23.49.54

Autora: Mar Benegas
Il·lustradora: Neus Caamaño
Traductor: Dani Espresate Romero
Editorial: A Buen Paso
Pàgines: 22
Any d’edició: 2019

ISBN: 9788417555191

Cada dia és una aventura i, sent nadó, tot és nou. Dir “Hola” al gat, al piano, jugar amb la tortuga. Saludar els núvols o una amiga. Explorar, mirar, tocar… Així passen les hores i, en anar al llit, saludes els somnis dient “Bona nit”. Un llibre que, jugant amb les formes de salutacions “hola” i “adeu”, proposa un recorregut al voltant del dia, dels objectes, moments i persones que envolten el nadó en els seus primers passos per a descobrir-se a sí mateix i a aquest món que habita. Les paraules de Mar Benegas donen vida una melodia ritmada per la rima i el vers; les imatges de la Neus Caamaño estan plenes de vida i juguen amb els colors i la forma de les coses.

Categoria: 0 a 3 anys.


ENDEVINACONTES

Autora: Berta Inés Concha
Il·lustradora: Virginia Donoso
Traductor: Dani Espresate Romero
Editorial: Bellaterra
Pàgines: 42
Barcelona, 2019

ISBN: 9788472909106

La forma apaïsada d’aquest llibre convida a passar les pàgines lentament, a llegir els poemes (en principi, enigmes) i mirar d’endevinar de quin conte es tracta. Si no ho encertem, llavors podem mirar la part de sota i allà una il·lustració ens mostra mesclades dues històries, una de les quals és la que busquem.
És força enginyós i els poemes estan ben rimats (la traducció al català d’en Dani Espresate està molt aconseguida, gens forçada) oferint-nos pistes que ens ajuden a recordar els contes.

Els contes són com les persones: et diuen algunes coses en veu alta i altres te les ensenyen sense paraules, perquè et conviden a descobrir-les o a imaginar-les. Si coneixes bé els contes, pots permetre’t el luxe de jugar amb ells mitjançant les paraules i les imatges: els pots desmuntar, desendreçar, barrejar de manera divertida; pots convertir-los en endevinalles, disfressar-los de poesia i, finalment, tornar-los a endreçar dins el teu cap. Veuràs que, quan hi hagis jugat, entendràs millor cada conte, et sorprendran amb les seves diferències i semblances, riuràs i aprendràs que, quan comprens allò que llegeixes i ho observes bé, el món és molt més entretingut.

 

Extracte d’una article de Jaume Centelles publicat a La invitació a la lectura. Endevinacontes: Poemari? Àlbum il·lustrat? Llibre-joc? (4 de febrer de 2019).

Aquí pots llegir la crítica de la Glòria Gorchs publicada a Faristol

Pots descarregar un joc de taula sobre el llibre elaborat per en Jaume Centelles.

A més, a 99 invitacions a la lectura” l’ Endevinacontes es troba entre les propostes i activitats per crear, compartir i gaudir amb els llibres. Publicat per l’ Associació de Mestres Rosa Sensat.


ARTÍCULO: “LA POESÍA: LEER VERSOS EN CASA ¿PARA QUÉ?” 

Artículo “La poesía: leer versos en casa ¿para qué? publicado en Manual de Educación Infantil. Orientaciones y recursos (0-6 años). Con ISSN electrónico 2341-5320. Publicaciones de Wolters Kluwer España S.A.


Poema Els torrons publicat a:

eltricicle_logo_250x62px

El tricicle, setmanari per a nens i nenes. Especial literari de Nadal de 2019.


Poema Ninot de neu publicat a:

Captura de pantalla 2019-03-25 a las 23.19.17

Grup Edebé (2017) Friend.ly Educació Infantil. Guia didàctica. 3 anys. Segon trimestre (p. 74) ISBN: 9788468332376.