PUBLICACIONS

ENDEVINACONTES

Autora: Berta Inés Concha
Il·lustradora: Virginia Donoso
Traductor: Dani Espresate Romero
Editorial: Bellaterra
Pàgines: 42
Barcelona, 2019

ISBN: 9788472909106

La forma apaïsada d’aquest llibre convida a passar les pàgines lentament, a llegir els poemes (en principi, enigmes) i mirar d’endevinar de quin conte es tracta. Si no ho encertem, llavors podem mirar la part de sota i allà una il·lustració ens mostra mesclades dues històries, una de les quals és la que busquem.
És força enginyós i els poemes estan ben rimats (la traducció al català d’en Dani Espresate està molt aconseguida, gens forçada) oferint-nos pistes que ens ajuden a recordar els contes.

Els contes són com les persones: et diuen algunes coses en veu alta i altres te les ensenyen sense paraules, perquè et conviden a descobrir-les o a imaginar-les. Si coneixes bé els contes, pots permetre’t el luxe de jugar amb ells mitjançant les paraules i les imatges: els pots desmuntar, desendreçar, barrejar de manera divertida; pots convertir-los en endevinalles, disfressar-los de poesia i, finalment, tornar-los a endreçar dins el teu cap. Veuràs que, quan hi hagis jugat, entendràs millor cada conte, et sorprendran amb les seves diferències i semblances, riuràs i aprendràs que, quan comprens allò que llegeixes i ho observes bé, el món és molt més entretingut.

 

Extracte d’una article de Jaume Centelles publicat a La invitació a la lectura. Endevinacontes: Poemari? Àlbum il·lustrat? Llibre-joc? (4 de febrer de 2019).

Aquí pots llegir la crítica de la Glòria Gorchs publicada a Faristol

A més pots descarregar un joc de taula sobre el llibre elaborat per en Jaume Centelles


ARTÍCULO: “LA POESÍA: LEER VERSOS EN CASA ¿PARA QUÉ?” 

Artículo “La poesía: leer versos en casa ¿para qué? publicado en Manual de Educación Infantil. Orientaciones y recursos (0-6 años). Con ISSN electrónico 2341-5320. Publicaciones de Wolters Kluwer España S.A.


Poema Ninot de neu publicat a:

Captura de pantalla 2019-03-25 a las 23.19.17

Grup Edebé (2017) Friend.ly Educació Infantil. Guia didàctica. 3 anys. Segon trimestre (p. 74) ISBN: 9788468332376.